Златото се издига за пети пореден ден

Златото се издига за пети пореден ден
  • Златото се затваря на $ 1900
  • Рисковите потоци остават положителни
  • Nikkei -0,58% Dax 0,56%
  • UST 10Y 0,59
  • Масло 42 долара
  • Злато 1881 долара / унция
  • BTCUSD $ 9530
  • Искания за безработни в USD 8:30

Златният хит - свежи многогодишни върхове днес за пети пореден ден, жълтия метал придобива вид на пробив.

Както отбелязахме вчера, златото се възползва от спада на реалните ставки в САЩ, тъй като Федералният резерв продължава да смазва кривата на доходност, за да компенсира отрицателното въздействие на кривата на коронавирус, която продължава да остава упорито висока в САЩ.

Преминаването от зелената валута, тъй като тя продължава да губи доходност, е благодат за златото, дори когато страховете от инфлация остават в сила. Както казахме в миналото, златото се ръководи предимно от намаляването на реалните проценти, което прави разходите за пренасяне на много по-поносими за благородния метал. Следователно неотдавнашното ценово действие предполага, че може да има фундаментално изместване на пазара, тъй като инвеститорите се стремят да се диверсифицират в твърди активи на фона на нарастващото геополитическо напрежение и намаляващата доходност.

Потокът от рисков капитал-земя остана положителен, като всички индекси бяха по-високи с 30 до 50 базисни пункта, тъй като инвеститорите бяха в крак с възраждането на глобалния растеж. Тримесечният ритъм на Tesla по време на много предизвикателно затруднено време на COVID също беше тласък на спекулативните настроения, тъй като сега поставя акциите на траектория, включена в S&P 500, което би трябвало само да добави инерционните потоци.

При валутата търговията бе потисната, но EUR / USD направи инч към цифрата 1.1600, а анализаторите сега бърборят за перспективата за 1.2000 назад. Поскъпването на еврото е също толкова функция на слабостта на долара, колкото е отражение на новите федерални правомощия на служителите на ЕС, но двойката остава в безмилостен възходящ тренд, който не показва признаци на забавяне.

С американския еко календар само с пазари за безработни искове пазарите вероятно няма да бъдат преместени от данни, а от политически заглавия. Въпреки че нарастващото напрежение с Китай е игнорирано като нищо повече от трамбоване на сабя главно при предположението, че Китай ще отговори пропорционално само на затварянето на САЩ от своето консулство в Хюстън, ако Китай реши да ескалира конфликта, като предположи, че може да затвори консулството на САЩ. в Хонконг динамиката на риска би се променила моментално. Засега обаче инвеститорите продължават да намаляват на инерционните потоци, които продължават да увеличават акциите.

Коментари