Американският долар може да нарасне, ако данните от PMI запалят търсенето на ликвидност

Американският долар може да нарасне, ако данните от PMI запалят търсенето на ликвидност

ПРОГНОЗА ЗА ЩАТСКИ ДОЛАРИ, АНАЛИЗ НА EUR / USD

Американският долар би могъл да спечели рисково отвращение, ако данните от PMI подтиснат настроенията

Данните за март ще дадат по-добра картина за въздействието на коронавирус

EUR / USD може да изпробва решаваща подкрепа: пробивът ще катализира ли продавача

Американският долар може да се повиши, ако данните на MNI Chicago PMI за март пропуснат вече ниската оценка от 40, която е значително по-слаба от предишното четене от 49,0. В резултат на това търсенето на ликвидност може да скочи и да доведе до Зелената репутация, ако статистиката затвърди представата за тежка рецесия от коронавируса. Към момента на писането, общият брой потвърдени случаи в момента възлиза на 780 000, като мнозинството в САЩ е сега.

EUR / USD 

Както беше прогнозирано, EUR / USD се приближи до тестването на ключов диапазон на наклона между 1.0989 и 1.0981 . Ако е счупена съпротивата, тя може да хвърли дълга и тъмна мечешка сянка, малко след като двойката достигна връх над ключовите канали за съпротива, където беше сгушена в продължение на няколко седмици. Освен това, пристрастията към посоката EUR / USD се подсилват от основните обстоятелства, които подкрепят силния щатски долар.

Тази динамика на риска може да бъде засилена чрез публикуването на данните за доверие на потребителите на конференцията, които се планират да бъдат публикувани 15 минути след доклада на PMI. Анализаторите оценяват 110.0 показания на фона на съкращаването на работни места в цялата страна - както се вижда от данните за заетостта през миналата седмица - и по-слабите индекси на потребление, тъй като бъдещите купувачи остават у дома.

Коментари