Идиотизмът на Тръмп просто осъди гражданите си - Другата част от света трябва да практикува „Социално раздалечаване“ от САЩ

Идиотизмът на Тръмп просто осъди гражданите си - Другата част от света трябва да практикува „Социално раздалечаване“ от САЩ

Американските фондови борси получиха прилив на ентусиазъм на инвеститорите след съобщението, че Федералният резерв е готов да даде на икономиката на САЩ безгранична парична инжекция.

Индустриалното средно ниво на Dow Jones нарасна 1400 пункта, като наддаде 7%, а S&P 500 и Nasdaq Composite почти съвпаднаха с това.

В света на панглоса на американския президент материалният свят може да бъде отхвърлен чрез акт на воля или изказване на магически думи.

Тръмп смята, че може просто да скочи стартирането на американската икономика и да предотврати вкореняването на пандемията като „дълготраен финансов проблем“.

Предполагайки новата си персона за епидемиолог, експерт по обществено здраве и гуру на всестранната икономика, той каза, че пандемията и свързаните с нея смущения няма да продължат до три или четири месеца.

„Страната ни не е построена да бъде закрита“, каза той. „Това не е страна, която е построена за това.“

И неговите висши служители отхвърлиха правителствените ограничения, току-що обнародвани като „15-дневно предизвикателство“.


 

Коментари