Топ 5 неща, които да наблюдаваме днес 30.07

Топ 5 неща, които да наблюдаваме днес 30.07

САЩ публикува данни за БВП за второто тримесечие и седмични искания за безработни. Икономиката на Германия се сви повече от очакваното през трите месеца до юни, но пазарът на труда се възстановява. Big Tech съобщава след камбаната, ден след като излезе невредим от изслушването на пуфбола в Конгреса. Стойностите на Qualcomm (NASDAQ: QCOM ) и Samsung (KS: 005930 ) нарастват, тъй като перспективите се подобряват за производителите на чипове. Ето какво трябва да знаете на финансовите пазари в четвъртък, 30 юли.

1. Големи печалби от технологии

Ден, след като скромно омаловажиха значението си за законодателите, изпълнителните директори на Big Tech получават парадиране на това, което е определено като неотложен набор от печалби след затварящата камбана.

Apple (NASDAQ: AAPL ), Amazon (NASDAQ: AMZN ), Facebook (NASDAQ: FB ) и Alphabet (NASDAQ: GOOGL ) всички ще публикуват своите резултати, като Amazon и Alphabet по-специално вероятно ще резервират големи увеличения на приходите от облачните си облаци хостинг на фирми, тъй като пандемията принуждава реалния свят да се движи във виртуалния с по-бързи темпове.

2. БВП, претенции за безработни, депутатите преговарят над обезщетенията за безработица

САЩ ще потвърдят най-лошите си тримесечни икономически резултати след Голямата депресия с предварителни цифри за брутния вътрешен продукт за второто тримесечие. Грубият консенсус на анализаторите предполага годишен спад с около 34%, въпреки че възстановяването на икономическата активност от май насам прави годишното число още по-безсмислено, отколкото обикновено.

Има и данни за искове за безработни, които са дължими за миналата седмица. Очаква се сезонните фактори да изтласкат първоначалните вземания до 1,45 милиона от 1,415 милиона седмицата преди. Продължаващите искания за безработни, които се отчитат с едноседмично забавяне, се очаква да останат по същество непроменени на 16,20 милиона.

3. Фючърсите, се очаква да се отворят на по-ниски стойности

Американските фондови пазари трябва да се отворят с по-ниска цена, като се откажат от по-голямата част от печалбите, които постигнаха в сряда, след като се увериха в постоянна подкрепа от Федералния резерв (и намеци за още по-голяма подкрепа по-късно тази година).

Към 6:30 ч. ET (1030 GMT) фючърсният договор на Dow е спаднал с 230 пункта или 0,9%, докато фючърсният договор S&P 500 е намалял с 0,9%, а фючърсният договор Nasdaq 100 е намалял с 1,0%

В допълнение към големите четири технологични компании ще има и печалби преди откриването от Mastercard (NYSE: MA ) и потребителския гигант Procter & Gamble, Comcast (NASDAQ: CMCSA ), Eli Lilly (NYSE: LLY ) и UPS.

4. Немските данни тежат на Европа

Икономиката на Германия се сви с повече от очакваното през второто тримесечие, сочат предварителни данни, публикувани от Destatis.

Тримесечната продукция падна приблизително с 10,1%, повече от прогнозата за консенсус с 9%. Данните могат да бъдат подложени на значителни ревизии, като се има предвид, че Германия все още не е публикувала данни за юни нито за продажби на дребно, нито за промишлено производство, нито за износ.

От друга страна, безработицата в най-голямата икономика в Европа намаля с сезонно изгладените 18 000 през юли.

5. Производителите на чипове са на по-високи стойности , тъй като Qualcomm подписва мирното споразумение с Huawei

Акциите на Qualcomm са готови за сериозно отваряне, след като в сряда се повишиха 12% в следчасовата търговия на фона на уреждането на спора си с Huawei. Компанията ще получи 1,8 милиарда долара еднократна сума за преди това неплатени лицензионни такси.

По-интригуващото е, че Qualcomm каза, че също така е подписала дългосрочна сделка за продажби с китайския гигант, която все още може да бъде заложница поради спада в отношенията между САЩ и Китай.

Коментари