Строителството на жилища в САЩ скача със 17,3% през юни

Строителството на жилища в САЩ скача със 17,3% през юни

Темпът все още изостава през миналата година, след мащабното забавяне на строителната активност тази пролет поради коронавирусната епидемия.

Заявленията за разрешения за строеж, което е добър показател за бъдеща дейност, нараснаха с 2,1%.

Строителството на американски домове скочи със 17,3% през юни, тъй като някои щати отново се отвориха, но темпът все още изостава миналата година след масовото забавяне на строителната активност поради избухването на коронавирус.

Министерството на търговията съобщи в петък, че новите жилища са стартирани със сезонно коригиран годишен курс от 1,186 000 през юни след скромно възстановяване през май, последвано от резки спадове през април и март. Дори след втори пореден месец увеличения, строителната активност остава с 4% под темповете от миналата година.

 

Заявленията за разрешителни за строеж, което е добър показател за бъдеща дейност, нараснаха с 2,1% до 1,24 милиона единици.

Строителите на жилища се надяваха, че жилищата ще се възстановят, когато нацията се отвори отново, стимулирана от най-ниските проценти на ипотека за 50 години. Не е ясно обаче дали възстановяването е устойчиво, тъй като инфекциите са нараснали, особено в южната част, където бизнесът се отвори отново и хората все повече се намират извън домовете си.

Коментари