Седмицата на Уолстрийт предстои: Инвеститорите разглеждат подходящи акции, докато САЩ се ,,отключва''

Седмицата на Уолстрийт предстои: Инвеститорите разглеждат подходящи акции, докато САЩ се ,,отключва''

Много компании в сектора бяха потиснати от блокирането на коронавирус в цялата страна, което забави растежа и намали разходите на дребно през последните няколко месеца въпреки, че приходите на Amazon, се повишиха.

Постепенното премахване на блокирането в някои държави разбуни надеждите за отстъпление на търговците, които съставляват голяма част от сектора.

Някои инвеститори обаче казват, че може да минат месеци, преди потребителите да се върнат към предишните си навици за пазаруване, което прави малко вероятно компаниите да видят увеличение на приходите в близко бъдеще.

Фирми, вариращи от търговци на дребно със среден доход като Gap IncN и American Eagle Outfitters Inc до дестинации от висок клас, като Tiffany & Co и Vail Resorts Inc, се очаква да отчетат резултати в предстоящата седмица.

„Тази конкретна група е пълна с мини,“ каза Джейми Кокс, управляващ партньор на Harris Financial Group. "Няма да има много инвеститори, докато не се уверим в какви бъдещи перспективи ще бъдат частните фирми."

Акциите на пропастта например намаляват с 43% за годината до момента. Рецесия, която продължава до четвъртото тримесечие на тази година, би намалила приходите на компанията с 40%, според бележка на изследователската фирма Trefis.

Следващият петък докладът за работни места в САЩ ще покаже, че равнището на безработица се е повишило до 19,8% през май, като победи рекордните 14,7% за април, според проучване на Ройтерс. Очаква се заплатите за нестопански ферми да спаднат със 7,4 милиона, като към 20,5 милиона работни места, загубени предишния месец.

Джейми се фокусира върху доминиращи играчи като Amazon.com Inc, Walmart Inc и Target Corp, които имат комбинация от основни елементи като хранителни стоки, както и електроника и игри, които могат да се харесат на клиенти, които могат да се сблъскат с продължителни блокировки по време на потенциална втора вълна от вируса.

Като цяло компаниите за търговия на дребно в S&P 500 са нараснали с 12,9% за годината до момента, печалбата в голяма степен от 31% рали на Amazon. Компаниите за облекло за сравнение са намалели с 16,2% за същото време.

Брайън Якобсен, старши инвестиционен стратег за екипа на Wells Fargo Asset Management Multi-Asset Solutions, казва, че търговските компании вероятно ще покажат увеличаващи се разходи през следващите няколко тримесечия поради мерки като по-честата санитария на магазините и закупуването на технологии, насочени към повишаване на производителността на служителите работя от вкъщи.

„Наистина ще бъде предизвикателство да се определи ясно посоката, ще отнеме доста време“, каза той.

Въпреки тези ветрове, инвеститорите все още могат да се насочат към компании, които могат или да използват капиталовите пазари за средства, или да черпят от своите финансови резерви, заяви Ранди Фредерик, вицепрезидент по търговията и дериватите на Центъра за финансови изследвания на Schwab.

Търговците на дребно като J. Crew и JC Penney вече са подали заявления за фалит поради отчасти на пандемията на коронавирус, оставяйки повече възможности за компании, които са в състояние да оцелеят и да вземат пазарен дял, заяви Фредерик.

„Подготвяте се за потенциални неочаквани изненади“, каза той. „Може да направите крачка назад и да погледнете това и да кажете:„ Колкото и ужасни да са тези цифри, поне те все още работят. “

Коментари