Гигантът Hertz обяви фалит !

Гигантът Hertz обяви фалит !

Тази компания е основана през 1918 г. в Чикаго.

Една от най-обширната компания за наемане на автомобили в света - Hertz обяви началото на производството по несъстоятелност. Посочената причина е спад в търсенето на фона на пандемията на коронавирус. 

Преди това Hertz беше принуден да продаде част от своя автопарк, а през май реши да съкрати половината от служителите на компанията. Според New York Times общият дълг на компанията е бил 17 милиарда долара.

Hertz е една от най-обширните услуги за наемане на автомобили, с повече от 10 000 места за наемане в 150 страни. Компанията е и една от най-старите услуги за коли под наем: Hertz е основана през 1918 г. в Чикаго.

Hertz Global Holdings (NYSE: HTZ ) подаде заявление за доброволен фалит на глава 11 , като бележи една от най-големите корпоративни жертви на забавянето, предизвикано от пандемията COVID-19 (както и тежък дълг).

Въздействието на COVID-19 върху търсенето на пътувания беше внезапно и драматично, което доведе до рязък спад в приходите и бъдещото използване на услугите на компанията, "казва компанията." Hertz предприе незабавни действия, за да даде приоритет на здравето и безопасността на служителите и клиентите, да премахне всички не -съществени разходи и запазване на ликвидността. Въпреки това остава несигурност кога ще се върнат приходите и кога пазарът на употребявани автомобили ще се отвори напълно за продажби, което наложи днешните действия.

Като основен бизнес, Hertz (и неговите дъщерни дружества, Hertz, Dollar, Thrifty, Firefly, Hertz Sales Sales и Donlen) остават отворени.

Основните международни опериращи региони, включително Европа, Австралия и Нова Зеландия, не са включени в процедурата по глава 11, нито са предоставени франчайзинг места.

Той ще подаде обичайните предложения за първия ден за поддържане на операции и казва, че разполага с повече от 1B долара пари в ръка за поддържане на операции.

Акциите завършиха след 6 часа търговия с 35,6%, след като WSJ по-рано съобщи, че тази вечер е вероятно да се подаде фалит .

Коментари