Флорида съобщава за повече от 10 000 нови случаи на коронавирус за пети ден

Флорида съобщава за повече от 10 000 нови случаи на коронавирус за пети ден

Флорида съобщи за 12 523 нови случаи на коронавирус в събота, като отбелязва петия пореден ден състоянието на горещата точка,според здравното ведомство на щата. 

Държавата отчита повече от 11 865 случая на коронавирус средно през последните седем дни, което е 28,85% в сравнение с преди седмица, показват различни анализи на данни. Министерството на здравеопазването във Флорида казва, че вирусът е заразил повече от 350 047 души в щата и е убил най-малко 4 982 души. 

От вторник държавата съобщава за над 10 000 нови случая на ден. От последните десет дни Флорида съобщава за повече от 10 000 нови случая на ден за девет от тези дни, според здравното ведомство на щата. Той отчете рекорден скок от 15 244 нови случая на 11 юли.

Хоспитализациите се покачиха и през последните седмици. Към неделя, 49 болници нямаха повече налични отделения за интензивно лечение за възрастни, според Агенцията за здравеопазване във Флорида.

„Жителите тук са ужасени и също аз се ужасявам, за първи път в кариерата ми, защото липсва лидерството“, репортер на Флорида Дона Шалала, демократ, който се намира в окръг Маями-Дейд, каза на „ Тази седмица на ABC . ” ″Ужасно е. Имаме разпространение в общността, което означава, че вирусът е извън контрол. ”

Липсата на федерално и държавно ръководство от правителството на Рон ДеСантис, възпрепятства способността на местните служители да поставят вируса под контрол, заяви Шалала. Тя добави, че държавата не е изключена достатъчно дълго, за да „гладува вируса“ и че губернаторът е отказал да издаде държавна заповед за маска.

„В моя район това са малцинствата с ниски доходи: испаноядци и афро-американци“, каза тя, „които са принудени да се върнат на работа по икономически причини и защото техните работодатели поискаха да се върнат на работа“.

 

Тя добави, че хората в нейния район живеят в много поколения домакинства, така че тези, които се заразяват, често го предават на по-възрастните членове на семейството си.

През последните седем дни средната възраст на новозаразените хора във Флорида е била над 40, според здравното ведомство на щата. Това бележи стабилен ръст от средата на юни, когато губернаторът Рон Десантис отбеляза, че средната възраст на изследваните положително е спаднала от 65,5 години през март до 37 години през юни, достигайки минимум 33 на 24 юни.

DeSantis посочи по-ниската възраст на пациентите като доказателство, че държавата ефективно защитава най-уязвимите си жители. По-малко вероятно е по-младите хора да се разболеят тежко и да умрат от Covid-19, показват данни на Центровете за контрол и превенция на заболяванията. Но тъй като все повече и повече млади хора са се заразили с вируса, изглежда, че са го предали на по-старо, по-уязвимо население.

″Сега има повече тестове, отколкото е имало тогава, така че може да е причина за някои от това, но мисля, че наблюдаваме истинско увеличение на случаите при възрастни възрастни, което има смисъл предвид общото голямо увеличение на случаите”, Синди Принс заяви епидемиологът от Университета на Флорида, миналата седмица. 

Шалала добави, че хоспитализациите на Covid-19 непрекъснато нарастват, особено в нейния район Южна Флорида. Тя каза, че някои болници са пренаселени и пациентите трябва да са загрижени за получаване на качествени грижи в сегашната среда, ако се разболеят и трябва да бъдат хоспитализирани. 

Републиканският сенатор Марко Рубио заяви по-рано тази седмица, че недостигът на ремдезивир, единственото лекарство, което в момента е разрешено в САЩ за лечение на Covid-19, което се съобщава в болниците на Флорида, се дължи на „лошо прекъсване“ с администрацията на Тръмп относно нуждите на неговия щат. Министерството на здравеопазването и човешките услуги подписа споразумение с производителя на лекарства Gilead за осигуряване на наличната доставка на лекарството, но на фона на скорошния скок в случаите, болниците се надпреварват да отговорят на търсенето. 

″Трябва да се затворим във Флорида”, каза Шалала. ″Нашата икономика няма да се върне, докато не срещнем този вирус начело и го свалим.”

Коментари