EUR / USD все още с мечешки настроения

EUR / USD все още с мечешки настроения

Евро с риск от допълнителни загуби

Последните данни за индексите на покупки за април, публикувани в края на миналата седмица, бяха еднакво лоши, потвърждавайки, че глобалната икономика ще бъде силно засегната от пандемията Covid-19. Въпреки това, ИПЦ за еврозоната все още се открояват като особено слаби, като съставният индекс за региона е до 13,5 - далеч най-ниското му отчитане от началото на проучването в средата на 1998 г. и значително под всички прогнози в анкета на новината на Ройтерс агенция.

Публикуваните данни, IHS Markit  коментираха, че те са „показателни за икономиката на еврозоната, която се свива на тримесечна ставка от приблизително 7,5%“ и че „второто тримесечие изглежда настроено да регистрира най-силния спад в региона, който се наблюдава в нова история ”.

Ако е необходимо потвърждение, тя идва от мярката на GfK за доверието на потребителите в Германия, която се понижи до минус 23,4 от положителните 2,3 предходния месец; начин под прогнозата -1.7.

На този фон не беше изненада, че EUR / USD продължи да се плъзга по-ниско и все още няма признаци, че през следващата седмица ще се обърне тенденцията, освен ако не се появи неочакван изблик на пазарен оптимизъм, който предизвиква полет от относителната безопасност на USD в рискови валути като EUR.

4 Часова графика на EUR/USD

Източник TradingView

Според техническия анализ по-горе, настроенията биха останали мечи, поне докато цената не пробие треднлинията изобразена с черно на графиката.

В същото време, бавното темпо на вземане на решения в еврозоната отново се фокусира миналата седмица, след като лидерите на ЕС се срещнаха още веднъж , чрез видеоконференция, за да вземат решение относно отговорите на ЕС срещу Covid -19. Тя ,като четвъртата видео среща , е била предназначена да се договорят за съвместни действия , с акцент върху единния пазар, инвестиционните усилия, за действието и на по-добро управление и устойчивост.

Това се противопоставя с многото по-бързи действия за борба с икономическото въздействие на пандемията от страни като САЩ и Обединеното кралство и даде още една причина да бъдем песимистични по отношение на перспективите за еврото.

Следваща седмица: На фокус:Срещата на ЕЦБ

По отношение на икономическите събития, планирани за тази седмица, светлината на прожекторите ще бъде на срещата в четвъртък на Европейската централна банка. Почти сигурно е да запази всичките си ключови лихвени проценти непроменени, но както винаги, това ще бъде съпътстващият коментар, който потенциално би могъл да премести пазарите.

Що се отнася до икономическите данни, има много цифри, които обикновено биха повлияли на валутните курсове, но в тези изключителни моменти никой няма да го направи. Цифрите включват германски продажби на дребно в понеделник, доверие в еврозоната и германска инфлация в сряда, и редица статистически данни в четвъртък, включително френски и италиански БВП за първото тримесечие, безработица в Германия и еврозона и инфлация в еврозоната.

Предупреждение за риск: Търговията на Форекс (валутен пазар) или договори за разлика (ДЗР) на маржин, носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да претърпите загуба равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате пари, които не може да си позволите да загубите.

Коментари