Доларът остава под натиск в началото на седмицата

Доларът остава под натиск в началото на седмицата

Финансовите пазари продължават да зависят от заглавия, свързани с коронавирус. Регистрираните случаи в САЩ  отчитат приблизително 70 000 нови зарази на ден в продължение на три дни подред, това поддържаше инвеститорите в рисково настроение. Чувството се подобри с новините за лечение и лекове, като благоприятстваше трудностите във високодоходните активи. Новините през уикенда показаха намаляващ брой на нови случаи в САЩ. 

Двойката EUR / USD се движеше настани около ниво 1.1300, като се държеше в рамките на познатите нива, докато паундът надмина 1.2600 спрямо долара. Японската йена се оцени, но също така се държи в познати нива. 

До края на седмицата Gilead заяви, че антивирусното му лекарство Remdesivir намалява риска от смъртност при случаи на коронавирус до 62%, като отчита също подобрение на клиничното възстановяване в сравнение със стандарта на лечение. Компанията каза още, че подобни твърдения се нуждаят от допълнително потвърждение.

Уолстрийт насочи вниманието си към заглавията на Gilead, като възвърна повечето от загубите си в четвъртък. Доходността на Министерството на финансите на САЩ се възстанови от многоседмичните ниски нива, но остана депресирана.

Правителството на САЩ обяви в петък тарифи за френския внос за до 1,3 милиарда долара в отговор на данъка върху цифровите услуги във Франция. САЩ задържат прилагането на налози до 180 дни с надеждата проблемът да бъде решен.

Златото се отпусна до края на седмицата, но задържа нивото около 1800 долара за тройунция. WTI намали ранните загуби, но не успя да удължи печалбите над $ 40,00 за барел.

Коментари