Цените на суровия петрол се понижават

Цените на суровия петрол се понижават

Суровите цени остават близки до ниските, които не се виждат от 2002 г.

Никой не знае точно как коронавирусът ще удари търсенето, но въздействието му ще бъде масово и дълготрайно

Центите на суровия петрол останаха близо до осемнадесет годишните нива в понеделник, тъй като администрациите по целия свят удължиха процедурите за блокиране, за да опитат да предотвратят разпространението на  коронавирус, което вече доведе до намаляване на прогнозите за потреблението на енергия.

Цената на барел суров петрол се понижи с 60% през тази година, паданията се влошиха от ценовата война между Саудитска Арабия и Русия, вкоренена в неспособността на двамата големи износители да се споразумеят за съкращаване на производството по-рано този месец. Текущите намаления от Организацията на страните износители на петрол и съюзниците, включително Русия, продължават само до края на март.

Неучудващо петролните рафинерии сега намаляват производството, опасявайки се, че бъдещото търсене ще бъде силно ограничено от избухването. Според съобщенията на Goldman Sachs, загубата може да достигне до осем милиона барела на ден.

Приближавайки се до реалността - бих могъл да повторя само едно и също. Игнорирайте пари, купувайте реални активи. Използвайте момента на падане на златото, запаси. Влизайте постепенно, не се опитвайте да хванете дъното. Лично аз съм купувал акции на Роснефт, тъй като те са спаднали 2 пъти. С обезценяването на рубли цената на акциите струва 3-4 долара на акция. "Роснефт" има разходи за добив около 3 $ за барел и може да задържи добива без нови разходи за проучване в продължение на 22 години. Това напълно ме удовлетворява. Също така изплаща 7-9% дивиденти. Можете да направите същото - но изберете правилни активи. Игнорирайте финансите.

Има различни източници, потвърждаващи , че това не е последното движение надолу за WTI . Очаква се цените да са по-ниски от 20 $ за барел.

Коментари