Страните трябва да направят това, което са направили от Сингапур, казва експертът по коронавирус

Страните трябва да направят това, което са направили от Сингапур, казва експертът по коронавирус

 

„Вярвам, че трябва да направите това, което се случва в Сингапур сега“, каза Дейл Фишър, председател на Глобалната мрежа за предупреждение и реакция на Световната здравна организация (СЗО).

Страните в режим на блокиране трябва да направят това, което  Сингапур  са направили, за да спрат разпространението на коронавирус , според експерт по инфекциозни заболявания, който  работи със Световната здравна организация.

Въпреки, че страната от Югоизточна Азия продължава да докладва ежедневно за нови случаи на инфекции и наблюдава скорошни скокове, тя успява да избегне  катастрофалните пандемии, възникнали в други страни. Към 31 март Сингапур регистрира общо 879 случая на COVID-19 и три смъртни случая, съобщи здравното й министерство. 

„Дълга битка напред“

Сингапур също получи похвала от Световната здравна организация, която заяви, че е „много впечатлена“ от усилията на страната за проследяване на контакти и нейните мерки за ограничаване на предаването.

Малкият подход на страните от Югоизточна Азия към откриването на случаи също се счита за „златен стандарт за почти съвършено откритие“, заявиха през февруари четирима епидемиолози от училището за обществено здраве в Харвард ТАН Чан .

Училищата и предприятията остават отворени, докато предприятията се опитват да насърчават работата от дома, в допълнение към други предпазни мерки, като редовни проверки на температурата на работното място и създаване на планове за непрекъснатост на бизнеса. 

Сингапур се възползва от времето, когато Китай за първи път докладва случаи на COVID-19 в град Ухан и успя бързо да идентифицира и предприеме действия, според Фишър, който е и старши консултант в отдел по инфекциозни болести в Националния Университетска болница в Сингапур.

Така, че блокирането е вторият шанс на всяка страна - това не е намеса, случваща се сама по себе си. Просто си купуваш време ...

„Не мисля, че нещо ще стане бързо - ваксината няма да бъде бърза, лечението няма да е бързо, но те все пак представляват края на играта, защото все пак само малък процент от света всъщност е заразен, ако вземете предвид ... в света има над 7,5 милиарда души, ” 

Отбеляза Фишър

Коментари