Цените на суровия петрол се повишиха въпреки катастрофалните данни за труда в САЩ

Цените на суровия петрол се повишиха въпреки катастрофалните данни за труда в САЩ

Цените на суровия петрол се повишиха в петък, въпреки приближаването на официалните данни за пазара на труда в САЩ, които се очаква да покажат повече от 20 милиона работни места, изгубени миналия месец благодарение на индуцираното от коронавирус икономическо затваряне.

Съобщава се, че инвеститорите са готови да разгледат дори тази зловеща перспектива и предвиждат по-нататъшни намаления на мерките за блокиране по целия свят.

Франция, части от Съединените щати и други страни вече обмислят или прилагат предпазливи мерки, като Австралия ще се присъедини към тях.

Тези надежди бяха достатъчни, за да поставят още една печалба на масата за цените на енергията. Ограниченията на производството, договорени миналия месец, започнаха през май, но търсенето беше намалено и резервоарите за съхранение остават пълни. Съществуващите количества от нефт и рафиниран продукт, които сега се съхраняват на склад, ще трябва да се преработят за да достигне до крайните потребители и това може да намали цените, въпреки скорошните печалби.

ТЕХНИЧЕСКИ АНАЛИЗ НА ЦЕНИТЕ НА СУРОВИЯ ПЕТРОЛ

Източник TradingView

Дневната възходяща тенденция на графиката, преобладаваща от 20 април, продължава да се развива, като цените в момента са точно в силна зона на подкрепа от март. Последните три дни обаче отбелязват малък напредък и ако тази тенденция продължи, тестът към долната граница ще изглежда по-вероятно за пробив в посока нагоре. Тази зона е от $ 20.65. Вероятно биковете трябва да приберат и да осигурят психологическа съпротива при 30 долара, за да направят по-нататъшните повишения, но изглежда малък шанс да направят това поне докато тези номера на заплатите в САЩ не бъдат изчезнали

Коментари