Цените на петрола достигат 15 долара за първи път от 21 години

Цените на петрола достигат 15 долара за първи път от 21 години

Ужасяваща комбинация от падане на търсенето на суров и глобален склад, запълнен до ръба си, изтласка цените на петрола до нива, които не се наблюдават в продължение на две десетилетия.

Американският бенчмарк, West Texas Intermediate, падна до диапазона под 15 долара, тъй като глобалните икономики продължават да бъдат блокирани поради пандемията COVID-19, която смазва търсенето на сурови продукти. За да добавите обида към вреда, глобалното съхранение на петрол достига своите граници. Ситуацията е толкова тежка всъщност, че Министерството на енергетиката дори обмисля да плати на местните производители на петрол, за да останат сурови в земята.

След като цената отвори седмичната свещ с гап, цената продължи да спада до шокиращи нива. 2-часова графика на WTI можете да видите тук :

Източник TradingView

Дори ОПЕК не успя да предостави никакво облекчение за тежката индустрия. Докато картелът и неговите глобални партньори успяха да се споразумеят за намаляване на 9,7 милиона барела на ден , пазарът очевидно смята, че това не е достатъчно.

Прогнозата за WTI се оказа вярна ....

Сривът на цените на петрола изпраща ударни вълни в цялата индустрия, като нефтените специалности намаляват разходите през целия борд, а изследователите намаляват цели 18 процента от своя сондажен флот, докато бушува кризата.

Коментари